Uzavíratelné sáčky na zip pro svačinu a ke skladování čaje a kávy
Milovníci čaje nebo kávy – když kupujete velké balení kávy, zpravidla se jedná o vakuově zabalený výrobek. Vytlačený vzduch pak prodlužuje trvanlivost mleté kávy a uchovává její jedinečné aroma. Když takový sáček otevřete a dovnitř se nahrne vzduch, musíte kávu přemístit někam jinam. Obvykle to bývá do nějaké dózy z plastu, z plechu či ze skla, s uzavíracím víkem. Mezi víkem a horní vrstvou kávy je však volný prostor, plný vzduchu, takže pokud takto skladujete kávu delší dobu, může začít oxidovat a natáhnout do sebe různé pachy a také ztratit svou původní vůni. Když ovšem uložíte kávu do plastového sáčku se zipem, který poté ponoříte do vody a uzavřete tak, aby uvnitř nezůstalo mnoho vzduchu, máte doma téměř vakuové balení.
To samé můžete podniknout i s čajem – zeleným, černým (fermentovaným), bylinkami (mátou, léčivou vrbovkou úzkolistou – Ivan čajem, meduňkou, šalvějem, fenyklem, měsíčkem, levandulí), sušeným ovocem a šípky, rooibosem, zkrátka se všemi druhy čajových surovin a směsí.
Kávu a čaj si můžete brát s sebou na dovolenou, a právě v zip sáčcích se perfektně uchová, aniž by do sebe natáhla vlhkost, zápach, prach a další nečistoty v průběhu cestování a samotného pobytu. Zip sáčky jsou lehké a dobře skladné, tvarově se snáze přizpůsobí, nežli různé dózy a krabičky.
Do zip sáčku svačinu – pokud do zaměstnání nebo dětem do školy připravujete svačiny s dostatkem ovoce, zeleniny a celozrnného pečiva a nespoléháte na průmyslově zpracované potraviny a fastfood (což je rozhodně zdravější), pak jsou uzavíratelné sáčky 2pack ideálním společníkem. Je to lepší volba, než obyčejné sáčky bez uzávěru, protože uzavřením se uvnitř potraviny tolik nekazí, nepřijímají zvenčí zápach ani vlhkost a zároveň se vám nevysypou v tašce či batohu. Ze sáčku můžete vytlačit téměř všechen vzduch (můžete si vypomáhat třeba ponořením do vody), takže pak máte v zavazadle více místa a potraviny tolik neoxidují.